Energicentrum Gotland blir ny medlem

I dag ansluter Energicentrum Gotland till Energikontoren Sverige, den samlande kraften för Sveriges numera 16 energikontor.

Energicentrum Gotland verkar i dag som en drivande och kommunicerande kraft mot allmänhet och företag i energi- och klimatfrågor. Med sitt unika regeringsuppdrag Energipilot Gotland bidrar de till ett hållbart energisystem genom att agera som pilotområde för landets omställning mot förnybart, vilket gör regionen till ett spännande tillskott till verksamheten inom Energikontoren Sverige.

“Det här känns grymt!”

Patrick Dahl, verksamhetsledare på Energicentrum Gotland, anser att det här sätter Energicentrum Gotland i rätt sammanhang nationellt.

– Det här känns grymt! Medlemskapet i Energikontoren Sverige ger oss möjlighet att arbeta i ett nätverk med massor av kunniga kollegor. Det skapar även möjligheter att få ut resultaten från Energipilot Gotland i kanaler som kan vara med och omsätta resultaten i praktiken, säger han.

Styrelseordförande Malin Strand ser att Energikontoren Sverige med Energicentrum Gotland med i medlemsskaran breddar föreningens nationella täckning, samt den kunskap och kompetens som Energikontoren gemensamt kan erbjuda de aktörer som brottas med energi- och klimatomställningen.

– Energicentrum Gotland sätter ett särskilt fokus på energigemenskaper och delning av energi vilket berikar, säger hon och avslutar med att hälsa dem varmt välkomna.

Vill du veta mer, kontakta gärna:

Patrick Dahl, verksamhetsledare Energicentrum Gotland
E-post: patrick.dahl@gotland.se
Telefon: 070-49 83 736

Malin Strand, ordförande Energikontoren Sverige
Telefon: 076-13 98 710