Vi presenterar vår nya webbplats

Hurra, Energikontoren Sverige har en ny webbplats! Här vill vi lyfta alla otroliga insatser som pågår runtom i landet, från tunga fossilfria transporter i norr till resfria digitala möten i söder.

Tårta

Inför lanseringen hade vi en pratstund med ordförande Malin Strand, Fossilfritt Sverige, om webbplatsen och om uppdraget. Sedan hon valdes till ordförande i maj har hon lärt sig mycket om de regionala energikontorens stora insatser och lika stora utmaningar. Hon säger att ”det engagemang och den sakkunskap som finns är imponerande och det har varit givande att få se allt arbete som görs för att driva energi- och klimatomställningen framåt.”

Energikontoren Sveriges nya webbplats är ett perfekt verktyg för att visa upp vilka vi är vad vi gör

Malin Strand

Fungerar som ett visitkort

Den nya webbplatsen anser hon är bättre anpassad för att visa upp den bredd och den kompetens som Energikontoren Sverige besitter. ”Energikontoren Sveriges nya webbplats är ett perfekt verktyg för att visa upp vilka vi är och vad vi gör. Det framkommer tydligare att energikontoren är rikstäckande och gör regional energi- och klimatnytta över hela landet vilket är unikt för just energikontoren”, säger hon.

”Tanken har hela tiden varit att webbplatsen ska fungera som vårt visitkort”, tillägger vice ordförande Katarina Delsing, Energikontor Norr. ”Vi vill berätta om vår både djupa och breda verksamhet och om våra hjärtefrågor. Faktum är att vi sitter på en riktig guldgruva i form av kunskap inom energi- och klimatområdet som bara väntar på rätt projektpartner.”

Samarbete med Strateg

Webbplatsen har utvecklats tillsammans med digitalbyrån Strateg. Samarbetet har varit både kul och intressant och resultatet talar för sig själv.