Ystad internationell pristagare för samlastningsmodell

I början av september arrangerades konferensen Green Cities i Polen som presenterar det senaste inom transport – och logistiklösningar för att bidra till hållbara städer. På konferensen delades priser ut till internationella aktörer som satsat på att effektivisera sina transporter i kommuner eller organisationer. Bland pristagarna fanns Ystad kommun, som fick äran att ta emot det internationella priset ”Municipatility of the Year Award” för sin modell för samordnad varudistribution.  Ystad – Österlenmodellen som den kallas har gett mycket framgångsrika resultat.

Tack var den här modellen har vi minskat våra årliga leveransstopp med 75 procent. Personalen på verksamheterna som vi kör ut till kan planera sina scheman lättare efter våra punktliga leveranstider och säkerheten kring skolor och äldreboenden har ökat eftersom färre lastbilar behöver köra in på området” säger kommundirektör Jonas Rosenkvist i en artikel på Energikontor Sydost .

Energikontoret har arbetat med modellen som en del i ett av deras projekt.

Hela artikeln kan läsas här

Är ni som kommun intresserade av att införa samordnad varudistribution eller utveckla en modell som ni redan har? Besök kosava.se – Nationellt Centrum för Samordnad Varudistribution.

green cities, hållbara städer, konferens, LCL

Den nationella partnern för regionalt energi- och klimatarbete.

 

Kontakt

Energikontoren Sverige
c/o Energikontor Sydost
Smedjegatan 37
352 46 VÄXJÖ
info@energikontorensverige.se