Ta bussen till matchen

Handbollsbussen lockar publik med specialdesignade och signerade busskort. Handbollsbussen lanserades i Eskilstuna i höstas i samband med Eskilstuna GUIF’s hemmamatcher i handbollsligan. Nästa steg i satsningen på att få fler Guifsupportrar att välja hållbara resor med buss är en auktion med specialdesignade busskort som Guifspelarna signerat!

Inför den här säsongen har Eskilstuna kommun i samarbete med Eskilstuna Guif, Sörmlandstrafiken och Energikontoret i Mälardalen testat handbollsbussar som en aktivitet inom ett pilotprojekt för hållbart resande i Munktellområdet i Eskilstuna. Ett koncept där tre extrainsatta linjer tar handbollspubliken till och från matcherna i Stiga Sports arena. Nu kommer nästa steg i satsningen på att få fler Guifsupportrar att välja hållbara resor med buss då det startar en auktion med specialdesignade busskort som Guifspelarna signerat.

För att uppmuntra till fortsatt kollektivt resande kommer nu nästa steg i satsningen. Fram till och med fredag (2 februari) pågår auktionen av de specialdesignade busskorten. Det finns ett foto på varje spelare och tränare i laget, som dessutom är signerade.
– Vi hoppas att fler har fått upp ögonen för den smarta lösningen att åka tillsammans i och med handbollsbussen. Med den här auktionen erbjuder vi de som ännu inte har ett busskort att skaffa ett som verkligen är något utöver det vanliga, säger Johan Tollén som är kommunikatör på Sörmlandstrafiken.

Korten är laddade med reskassa på 100 kronor. Allt överskott kommer att gå till Världsnaturfonden. För den som inte lyckas buda hem ett kort på auktionen kommer Sörmlandstrafiken också att vara på plats i arenan inför matchen mot Sävehof den 2 februari och sälja busskort med Guifs lagbild till ordinarie pris.

Auktionen hittar du här på guif.nu!
Läs mer om handbollsbussen här!

Mer information

Kontakt
Emelie Skoog

Eskilstuna

emelie.skoog@energikontor.se
072-971 41 71

Hållbart resande, kollektivtrafik

Den nationella partnern för regionalt energi- och klimatarbete.

 

Kontakt

Energikontoren Sverige
c/o Energikontor Sydost
Smedjegatan 37
352 46 VÄXJÖ
info@energikontorensverige.se